Тайни клиенти на НАП погват  хотели и търговци по морето

Тайни клиенти на НАП погват хотели и търговци по морето

Данъчните на проверки в заведенията и нощем

Тайни клиенти на НАП погват хотелиерите, заведенията и търговските обекти по Северното Черноморие.

Проверяващите ще следят за реалното отчитане на паричните обороти и издаването на касови бележки. Рисковите търговци ще се набелязват при отчитане на нереални обороти посредством дистанционната връзка на касовите апарати със сървърите на НАП. Ще се проверяват ресторанти, барчета, магазини, борси, тържища, хотели, както и масови културни и спортни събития.

Проверките на търговски обекти по Северното Черноморие при необходимост ще бъдат извършени в активно взаимодействие с други органи и институции на местната и държавната власт, предупредиха от дирекцията на НАП-Варна. Както и през миналото лято, целта на контролните екипи ще бъде търсене на превантивен ефект и в партньорство с лоялните търговци да се постигне промяна в поведението на всички задължени лица за доброволно спазване на законите.

Проверките ще се извършват и извън рамките на официалното работно време, както и в почивните дни на летните месеци. Всички инспектори имат официални легитимации на НАП и никога, при никакви обстоятелства, не събират парични глоби на място и на ръка. Наложените санкции с АУАН и НП се внасят само по банков път. Глобата за неиздаване на касова бележка за физическите лица, които не са търговци, а например продавачи в търговските обекти, е в размер от 100 до 500 лв.,  а за юридическите лица и едноличните търговци - от 500 до 2000 лв.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.