0

О ткакто са били издигнати първите египетски пирамиди на Земята, човечеството е било загубено в предположенията за предназначението на тези величествени архитектурни структури. В крайна сметка, ако вярвате на общоприетата хипотеза, че пирамидите служат като гробници на фараони, ще ви оборим тази хипотеза, защото най-големите пирамиди, разположени близо до Кайро в платото Гиза, били с празни саркофази. За да отговорят на този и други въпроси, учените все повече се навеждат към мисълта за космическата дестинация на пирамидите, например: ориентации за извънземни кораби и структури, които са генерирали енергия за тях.

Между другото, в полза на тази хипотеза за НЛО, бих искал да посоча странния факт, че когато се появил най-големия интерес към пирамидите, имало буквално „бум“ на инвазия на НЛО около пирамидите. Началото на новото хилядолетие било белязано от нови масови наблюдения на летящи чинии по света. Тогава интересът към пирамидите се бил подновил.

Какви тайни пазят пирамидите?
Някои египетски историци са склонни да мислят, че комплекса от пирамиди е помогнал за понижаването на космическите енергии, които са били от полза за живота на Земята и са служили като енергиен щит от нашествието на пустинята в плодородните земи на Египет. Освен това пирамидите съдържали много информация за структурата на Вселената, Слънчевата система и човек, кодиран в нейната геометрична форма, или по-точно, под формата на октаедър, или половината от пирамида.

Интересното на Пирамидата, е че отгоре тя символизирала живота, а отдолу била смъртта или отвъдното. Проведени били доста експерименти с намаления модел на Голямата пирамида. Установено е било, че хранителните запаси, поставени вътре в пирамидите, не плесенясват, а бързо изсъхват и по този начин продължават да бъдат годни много дълго време.

Има и цифровото значение на кода, кодиран в информацията на пирамидата за Вселената. Този код е 365, който не е избран случайно. Преди всичко това е едногодишен жизнен цикъл на нашата планета. Освен това номер 365 се състои от три цифри 3, 6 и 5. Какво означават те? Ако в Слънчевата система слънцето се държи под номер 1, то 3 е Венера, 6-Юпитер и 5-Марс. Следователно Земята е особено свързана с тези планети. След като съберем числата 3, 6 и 5, получаваме 14, от които 1 е Слънцето, а 4 е Земята.

Номер 14 има и глобално значение. Този код е свързан със съзвездието на Голямата мечка, което включва нашето Слънце и в който някога е имало друга звезда, която е била унищожила Фаетон, планета между Марс и Юпитер, след което Плутон се появява в Слънчевата система и променя характеристиките на другите планети.

Учените обсъждали и спорили
стотици години за възрастта, местоназначението, свойствата и ефектите на пирамидите, както и за техните строителни технологии. Били предложени голям брой хипотези, които се допълвали и си противоречали. Съществувало мнение, че известните египетски пирамиди са служили като маяци на извънземни кораби, насочвайки ги към космическото пристанище в Синайската пустиня. Много учени смятали, че голямата пирамида в Гиза е построена много преди първите фараони. Но какво знаем за свещените плочи в него? Кой и защо ги е инсталирал там? Последните открития в областта на астронавтиката потвърждават наличието на връзка между египетската и марсианската пирамида.

Също така, не по-малко странен е бил факта, че най-големите пирамиди от фараоните на IV династия – Хеопс, Хефрен и Микерин са били на една и съща диагонална линия. Диагоналът на пирамидата на Микерин е леко завъртян и е в пресечна точка с диагонала на пирамидите на Хеопс и Хефрен като дава точка, от която до центъра на пирамидата на Микерин е 78 метра! Възможно е на тази дълбочина да има друга ′′капсула на времето“. Обикновено над това ниво от 78 метра има подземни води, а под това ниво са артезианските води.

Най-интересната загадка
обаче си остава Големият сфинкс, който, както са установили учените, е създаден много по-рано от най-старите пирамиди. Японски изследователи открили тясна галерия под лявата лапа на Сфинкса, която върви към пирамидата на Хефрен, но къде свършва все още си остава неизвестно.

Когато главата на Сфинкс била внимателно проучена, се оказала, че тя има трето око, което е било обърнато към космоса. Оказало се също така, че пропорциите на лицето на Сфинкса и ъгъла на лицето му (между челната линия и линията, идваща от отвора на ухото) не са характерни за човек. Наистина ли е Сфинкса е бил скулптурен портрет на извънземен, според чийто връх са били построени първите пирамиди?!

Наистина структурите на тези паметници са много разнообразни и величествени, особено най-голямата пирамида. Тя се различавала от всички останали, защото нямала никакви йероглифи, което е доста странно. Всичко, което учените и египтолозите трябва да направят, е да решат пъзелите, които древните египтяни са ни оставили в своите структури. Имало мит, че когато бъде разкрита и последната мистерия на пирамидите и сфинкса, щял да дойде краят на света.

Има и друг мит, че някъде в пирамидите имало скрити знания, които ще ни позволят да разберем всички тайни на пирамидите, а може би и повече, но никой не може да ги намери, защото никой не ги търси. Знанието за самите пирамиди се намира в самите сгради, а не върху стените или знаците вътре в тях. Самите сгради съхранява в тях, нещо като източник на отделна енергия, която все още не можем да я разчетем, но сме сигурни, че ще дойде ден, когато ще можем да го направим.

* Източник: prosveshtenieto.com