Създават карта на аптеките в страната

Създават карта на аптеките в страната

Националната аптечната карта ще определя нуждите на населението в страната. Създаването на документа бе прието по време на днешното заседание на парламентарната здравна комисия. Това ще се случи при гласуването на второ четене на измененията в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

Националната аптечна карта ще съдържа данни за разпределението на аптеките по области, общини и населени места, както и според броя на населението. Така ще бъдат определени както минималният брой обекти по видове дейности, така и местата, на които има недостиг.

След гласуването на измененията отпадна възможността помощник-фармацевтите да извършват самостоятелно дейност. В същото време депутатите приеха търговец на едро с лекарствени продукти, който продава на болниците на цени, различни от посочените в Позитивния лекарствен списък, да се наказва с имуществена санкция от 3000 до 5000 лв.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.