0

С ветовноизвестният сицилиански писател Андреа Камилери – създател на хитовата криминална поредица „Комисар Монталбано“, е бил приет вчера в реанимацията на римската болница „Санто Спирито“ в много тежко състояние с кардиологични и респираторни проблеми, съобщи агенция ANSA.

Световноизвестният сицилиански писател Андреа Камилери – създател на хитовата криминална поредица „Комисар Монталбано“, е бил приет вчера в реанимацията на римската болница „Санто Спирито“ в много тежко състояние с кардиологични и респираторни проблеми, съобщи агенция ANSA.

Според последния медицински бюлетин за деня 93-годишният автор на бестселъри е в критично състояние, в медикаментозна кома и на изкуствено дишане.

Звезди от артистичния свят в Италия изказват своята подкрепа в социалните мрежи и стискат палци за доайена на криминалната литература на Апенините. Писателят е бил откаран с линейка на Спешна помощ в болницата около 9.15 ч. вчера. Преди двайсетина дни той паднал в дома си в Рим и счупил тазобедрена кост. Според директора на болницата „Санто Спирито“ Роберто Ричи прогнозите за здравословното му състояние са сдържани.

Андреа Камилери става бестселъров автор късно – над 70-годишна възраст. Повече от 30 милиона бройки от книгите му са продадени в целия свят. За пръв път неговият най-популярен герой – комисар Салво Монталбано, се появява в романа „Формата на водата“ от 1994 г. Най-новият роман за Монталбано излезе преди броени дни и е на върха на книжните класации в родината си.