0

Р аботи на 20 сръбски художници ще бъдат изложени от 9 април до 5 май в галерия „Васка Емануилова“ - филиал на СГХГ, и в пространството за културни събития SeeMeOn 29 (ул. „Цар Симеон“ 29).

Работи на 20 сръбски художници ще бъдат изложени от 9 април до 5 май в галерия „Васка Емануилова“ - филиал на СГХГ, и в пространството за културни събития SeeMeOn 29 (ул. „Цар Симеон“ 29).

Те ще бъдат представени в рамките на платформата NEXT BALKAN, замислена за обмен и сътрудничество между млади творци и специалисти по изкуствата от балканските страни. Тя се състои от серия изложбени събития със съпътстващи програми. Целта е да се даде глас на младите автори от региона, като по този начин те придобият по-голяма видимост на световната карта на изкуството. Платформата стартира именно с изложбата „Съвременно сръбско изкуство”, която в София се осъществява от Арт фондация „ДОМА” в партньорство с галерия „Васка Емануилова” и с подкрепата на програма „Култура” на Столична община. Тя ще бъде последвана от реципрочен проект, представящ български автори в Сърбия през 2020 г.