Съвместна кампания информира бизнеса за възможностите за финансиране

Съвместна кампания информира бизнеса за възможностите за финансиране

ФнФ подкрепи 21 компании с 11,2 млн. евро

Фондът на фондовете (ФнФ), заедно с Българска стопанска камара (БСК), ще организира серия от информационни събития с цел популяризиране на възможностите за финансиране, с които бизнесът все ооще е слабо запознат. Това стана ясно след работна среща на изпълнителния директор на ФнФ Владимир Данаилов и председателя на БСК Радосвет Радев.

На срещата присъства и заместник-председателят на камарата Станислав Попдончев, заедно с главния секретар Добри Митрев.

В края на януари 2021 г. ще се проведе първият уебинар за членове на БСК, в който ще бъдат представени различните финансови инструменти за подпомагане на бизнеса, както и успешни истории на проекти, които вече са се възползвали от тях. По време на уебинара участниците ще могат да задават своите въпроси директно към представители на ФнФ.

Фондът предвижда разработването на дигитален наръчник и инструмент за сомооценка на компаниите, които ще бъдат достъпни и на сайта на БСК.

Очаква се до 2023 г. управляваният от ФнФ ресурс от 235 млн. евро по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 да бъде изцяло инвестиран, както и да мобилизира значителен частен ресурс. До момента са осъществени капиталови инвестиции в 21 компании, в които са  вложени общо 11,2 млн. евро публичен и частен ресурс. До края на тази година се очаква близо 50 компании да получат финансиране.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.