Общинари искат забрана на джендър пропагандата

Общинари искат забрана на джендър пропагандата

Трима съветници от Пазарджик поискаха забрана на джендър пропагандата в училищата.

Атанас Шопов, Руди Синапов и Ангел Минков са внесли в Общинския съвет в града предложение, което ще бъде разгледано на предстоящото му заседание на 28 март и с което искат забрана за разпространение на материали, анкети и текстове, съдържащи хомосексуална пропаганда в училищата и в други детско-юношески заведения.

Предвижда се забраната да важи и за детските школи и спортните кубове. Ако бъде приета забраната, тя ще бъде вписана в Наредбата за опазване на обществения ред на общината.Според общинския съветник Атанас Шопов т. нар „джендър пропаганда“ вече е факт. Той подчертава, че децата между 9 и 12 години са най-податливи на подобни влияния.

По думи на Шопов, щом предложението бъде прието, кметът ще изпрати заповед до всички директори. Оттам нататък всеки директор сам ще носи отговорност. „ В последно време всички сме свидетели на изумителни, безпардонни и цинично-предизвикателни практики, които само преди две десетилетия бяха немислими или биха изглеждали като глупава шега“, пише в мотивите на тримата общинари. 

И по-нататък в предложението се казва, че „ …случващото се е индикация на нуждата на обществото от нови ценности или сме свидетели на исторически момент на бърз, насилствен и неестествен процес на смяна на обществения морал и прагматизъм? Така или иначе гей-пропагандата е факт – в училища и в други детско-юношески заведения се разпространяват материали, несъвместими с възрастта, културата, моралните норми и базовите потребности на деца и юноши. Често тези материали имат порнографско съдържание (какъвто е случаят във Видинско) и са наказуеми от закона с лишаване от свобода.

Тази пропаганда е ненужна, като се има предвид, че нашата Конституция и законови рамки защитават всички без разлика на пол, етнос, раса, политическа принадлежност, сексуална ориентация". Ние бяхме първи с искането да се  забрани носенето на бурки на обществени места. Сега се надяваме да се повтори и на по-късен етап да се приеме закон“, коментира Шопов.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.