Съвещание в прокуратурата за купуването на гласове

Съвещание в прокуратурата за купуването на гласове

Национално съвещание на прокуратурата на тема „Престъпления, свързани с политическите права на гражданите и конвенционалната престъпност“ се проведе днес, съобщиха от прокуратурата.

То е било открито от главния прокурор Иван Гешев. В срещата са участвали заместниците на главния прокурор Даниела Машева, Красимира Филипова, Пламена Цветанова, Десислава Пиронева и Борислав Сарафов, говорителят Сийка Милева, административните ръководители на апелативните, окръжни и районни прокуратури от цялата страна.

Обсъдени са престъпленията, свързани с политическите права на гражданите и тяхната висока обществена опасност, както и организацията по противодействие на нарушенията на изборното законодателство в контекста на предстоящите на 11.07.2021 г. избори за Народно събрание.

Главният прокурор е разяснил организацията, създадена в ПРБ, във връзка с предстоящия вот. Той припомнил, че с цел гарантиране на политическите права на гражданите и провеждане на изборен процес в съответствие с изискванията на закона във ВКП е създадено дежурно звено, което ще анализира всички постъпващи сигнали, свързани с изборни нарушения.

Акцент в съвещанието е поставен и върху изпълнение на приоритетите на прокуратурата по противодействие на конвенционалната престъпност, която засяга пряко голяма част от обществото. Иван Гешев подчертал колко важно е сътрудничеството между институциите за разкриване и предотвратяване на този вид престъпления.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.