Сътрудничим си със Северна Македония в земеделието

Сътрудничим си със Северна Македония в земеделието

България и Северна Македония ще си сътрудничат в областта на земеделието. Това реши кабинета като одобри проекта на  Меморандум за разбирателство между земеделските министерства на двете държави.

Освен в земеделието, ще си сътрудничим в аграрните науки, селските райони и горското стопанство. Документът е основа за задълбочаване на сътрудничеството между двете министерства чрез обмен на научна и техническа информация, трансфер на експертни познания, споделяне на добри практики и разработване и изпълнение на съвместни научноизследователски програми.

Двете държави ще си сътрудничат и в областта на биологичното производство и преработка на биологична земеделска продукция, биотехнологиите в растениевъдството и животновъдството, селекцията и репродукция в животновъдството, както и трансграничното сътрудничество в областта на селските райони.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.