Съседи крадат жилището на майка и дъщеря, настанени в Курило

Съседи крадат жилището на майка и дъщеря, настанени в Курило

Съседи успяват да изтъргуват апартамента на майка и дъщеря, хоспитализирани в Курило. По време на свиждането дежурната медсестра вижда, че на масата пред една от пациентките са сложени документи за подпис.

„Нашият персонал е обучен и има рефлекси, тъй като постоянно имаме случаи на измами. Тя тутакси ги взе и ги заключи в канцеларията. Така беше осуетен сделката, но само за кратко“, казва д-р Цветеслава Гълъбова. Когато обаче жените били изписани, въпросните съседи успели да им измъкнат подписите и да продадат жилището им. Сега те живеят в друг свой имот.

„За мен вина за подобни измами имат някои нотариуси. Видимо е, че на нашите пациенти заболяванията личат. Следва да изискват съдебно-медицинска експертиза за състоянието им при съмнение, каквото право имат“, заяви д-р Цветеслава Гълъбова. Тя дори предлага преди изповядване на сделки с възрастни собственици да се изисква задължително съдебно – медицинска експертиза за състоянието им, както и на хора, които имат видими отклонения в психично здраве. Според нея тези експертизи трябва да бъдат със срок на издаване на 15 дни преди започване на процедурата по продажбата. Процедурите за връщане на имот по съдебен ред са невероятно тромави. Изискват адвокатска защита и многобройни такси, но болницата няма средства да покрива и тези разходи. Лечебното заведение, както и останалите такива държавни в страната не са търговски дружества и оцеляват на субсидии от държавния бюджет. НЗОК не им плаща по клинични пътеки.

„Действаме със собствени сили и активната помощ на социалните ни работници и с безплатни консултации от юристи“, обяснява ситуацията д-р Гълъбова.

 

Вижте тук какви други схеми ползват имотните измамници

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.