0

П ремиерата на дългоочаквания спектакъл "Маркиз Дьо Сад" по пиесата на Дъг Райт и известния филм с Джефри Ръш се отлага поради внезапно заболяване на актьор, съобщиха от театър "Българска армия", отказвайки да посочат повече подробности за случая, освен че изпитанието вече е преминало и колегата им се възстановява. От свои източници "Монитор" научи, че става дума за Георги Кадурин, който се превъплъщава в главната роля на скандалния писател благородник.

Премиерата на дългоочаквания спектакъл "Маркиз Дьо Сад" по пиесата на Дъг Райт и известния филм с Джефри Ръш се отлага поради внезапно заболяване на актьор, съобщиха от театър "Българска армия", отказвайки да посочат повече подробности за случая, освен че изпитанието вече е преминало и колегата им се възстановява. От свои източници "Монитор" научи, че става дума за Георги Кадурин, който се превъплъщава в главната роля на скандалния писател благородник.

Явно нечовешкото емоционално изпитание в тази роля е довело до проблеми със сърцето на големия актьор. Силното вълнение преди премиера, предизвикващо известни смущения в сърдечния ритъм, може да бъде наречено "актьорско сърце" и не е рядко явление сред хората от съсловието.

Зрителите, закупили билети за премиерата в петък, могат да ги върнат на касата, обясниха от театъра. Засега нова премиерна дата не е насрочена, тъй като лекарите са препоръчали почивка на пациента.

Пожелаваме на големия актьор бързо и пълно възстановяване. Аплодисментите няма да му избягат!