Сърби се плацикат в езерото „Бъбрека“, поредно нарушение в района

Сърби се плацикат в езерото „Бъбрека“, поредно нарушение в района

Природозащитници питат: Кой ще контролира качващите се със скорост 220 души на час с лифта

Сръбски туристи решиха да се разхладят в събота, като се потопят в Бъбрека на Седемте рилски езера. Реакцията не закъсня от страна на природозащитници. Кюстендилецът и природозащитник Севделин Атанасов попита „Кой ще контролира качващите се със скорост 220 души на час с лифта? Рейнджъри? Полиция? Кой?“

Само за няколко часа кадрите от поредното нарушение на езерата предизвикаха гневни реакции в социалните мрежи. „Това вече е безобразие. Трябва ли да се допускат подобни хора. Трябва ли ние туристите да следим за нарушения, а не хората, които са ангажирани с тази дейност“, питаха възмутени природолюбители. Именно в същия район, в циркуса на Бъбрека, преди броени дни бяха заснети багери, които разкопават и реновират пътеки по проект. Последваха реакции от страна ва МОСВ, а самият проект беше спрян.

Сега, на поредната снимка с нарушители се вижда мъж, нагазил до кръста в езерото Бъбрека и други трима, които са на брега, а единият снима с фотоапарат. Разбира се, че са от съседна Сърбия по разговора по между им, коментират наши природозащитници.

Не е нещо, което виждаме за първи път, някой да се изкуши и да навлезе във водите на някое от Седемте езера, коментират туристи. Цял дупнишки влезе в едно от езерата и беше глобен с 10 000 лева. Снимачен екип от САЩ, начело с британският пътешественик и експерт по оцеляване Беър Грилс, яде жаби и пали огън по циркуса и също беше санкциониран. 

За последното нарушение обаче няма постъпил сигнал към НП Рила, а установяването на подобни нарушения след време е изключително трудно, коментират експерти, които отправят апел при подобни нарушения да се реагира своевременно и да се подават сигнали

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.