Съхраняваме ряпата в  тъмни и хладни помещения

Редим главите в касетки върху слама

Съхраняваме ряпата в тъмни и хладни помещения

Ряпата е изключително студоустойчива, което я прави подходяща за съхранение за зимата в помещения, където е хладно.


Можете да съхранявате ряпата в мазето или в друго хладно и тъмно помещение. Наредете ряпата в касетки върху слама, като е хубаво отделните глави да не се допират една до друга. За да се запазят по-дълго време, посипете главите ряпа с пясък в сандъче.
Мястото, където ще съхранявате ряпата, не трябва да е с висока температура, но не бива да пада под 5-6 градуса, защото съществува риск от измръзване. Ряпата обича тъмнината, затова помещението трябва да е тъмно. Ако живеете в къща с двор, може да съхраните ряпата в ровници.
Дупка
За целта се издълбава по-дълбока дупка в земята и там се слагат дървени стърготини. Отгоре наредете репите, без да ги допирате. Отново покрийте със стърготини, наредете друг ред корени и завършете със стърготини. Ряпата може да се съхрани и в дупка в земята с леко влажен пясък. Съхраняването на ряпа на балкона се прави в плътна платнена торба, през която не прониква светлина. Съхранението на открито е възможно, докато температурите не паднат под 5-6 градуса, след което трябва да търсите място, да я приберете.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.