Съдът нареди: София да се мие 2 пъти месечно

Съдът нареди: София да се мие 2 пъти месечно

Състав на Софийския градски съд (СГС) постанови привременни мерки на Столична община по делото за мръсния въздух.

Магистратите задължават общината да обявява средноденонощните нива на фините прахови частици на интернет сайта си, на информационните табла, разположени в автомобилите на градския транспорт и в станциите на метрото.

Освен това Столична община се задължава да реализира на територията си дейността машинно миене на улиците с обществена значимост и вътрешно-кварталните улици 2 пъти месечно - от месец май до месец септември. И един път месечно от месец октомври до месец април.

Последната привременна мярка, с която съдът задължава общината, е в двуседмичен срок от днес да представи по делото план за изграждане на велоалеи, включително и от крайните квартали към централната градска част.

Решението може да се обжалва в едноседмичен срок от днес пред Софийския апелативен съд. Въпреки че магистратите постановиха привременните мерки на Столична община, отново отложиха делото с аргумент, че трябва да се посочат вещите лица, които трябва да извършат екологичната експертиза. Съдът насрочи следващото заседание за 11 ноември от 9.30 ч.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.