0

П азарджишкият Административен съд възстанови в кандидатската листа за общински съветници от Българско национално обединение Борислав Даскалов.

Пазарджишкият Административен съд възстанови в кандидатската листа за общински съветници от Българско национално обединение Борислав Даскалов.

Бизнесменът и бивш спортист бе заличен като водач на листата с основанието, че не е имал постоянен и настоящ адрес в страната ни.

За да оспори решението на Общинската избирателна комисия в Пазарджик Даскалов представи удостоверение от 4 октомври т.г. , издадено от община Пазарджик, което по безспорен начин установява, че Борислав Даскалов има настоящ адрес към дата 6 месеца преди датата на произвеждане на изборите за органи на местното самоуправление.

Проверка показа, че името на бизнесмена е вписано в избирателните списъци на една от секциите в Средно училище“ Д-р Петър Берон“. Така административните магистрати отмениха решението на пазарджишката Общинска избирателна комисия и кандидатът за общински съветник и водач на листата на Българско национално обединение бе вписан отново.