0

С ъстав на административния съд в Стара Загора с докладчик Райна Тодорова даде ход по същество на дело за отказана от РИК регистрация на листа на предсрочните парламентарни избори.

Състав на административния съд в Стара Загора с докладчик Райна Тодорова даде ход по същество на дело за отказана от РИК регистрация на листа на предсрочните парламентарни избори.

Жалбата е от Коалиция „Демократична България – Обединение“, представлявана от Атанас Петров Атанасов и Христо Любомиров Иванов, подадена чрез пълномощника адвокат  Надежда Йорданова.Тя е срещу Решение № 51-НС от 12 октомври  на Районна избирателна комисия (РИК) – Стара Загора, потвърдено с Решение № 742-НС от 14 октомври. на Централната избирателна комисия (ЦИК).

С оспореното Решение № 51-НС от 12.10.2021г. на РИК – Стара Загора, на основание чл. 70, ал.4 във вр. с чл.258, ал.2 от Изборния кодекс и Решение № 579-НС от 23.09.2021г. на ЦИК, е отказано регистрирането на кандидатска листа за народни представители, предложена от Коалиция „Демократична България – Обединение“ за 27-ми изборен район – Старозагорски за изборите за народни представители на 14.11.2021 г.

Делото се гледа при открити врати, журналистите имаха възможност да го проследят от монитор във фоайето на съда.

Очаква се решението да бъде оповестено към 16.30 часа, какво ще бъде то никой не се нае да коментира.