Съдът пусна майстори да ремонтират тръбите на парното в жилището на Радка

Съдът пусна майстори да ремонтират тръбите на парното в жилището на Радка

Административният съд в Пловдив развърза ръцете на майстори, които трябва да ремонтират тръбите на вътрешната отоплителна инсталация между апартаментите в жилище на несговорчива съседка. Искането за влизане в апартамента без съгласието на собственичката е било подадено от кмета на район „Северен” Ральо Ралев.

Магистратите са приели, че искането е обосновано и изпълнението на заповедта на кмета Ралев няма как да бъде изпълнена, освен с влизане в апартамента, въпреки несъгласието на собственичката на имота Радка. След като парното в блока на ул. „Брезовска” 46 се повредило, съседите й останали на студено. Радка обаче се заинатила и отказала да пусне майсторите, въпреки че тръбите били повредени точно в нейния апартамент. Като разбрала, че те трябва да къртят стените й, тотално отказала ремонтът да бъде извършен.

Така се стигнало до заповедта на кмета Ральо Ралев от 27 февруари т.г., според която ремонтът не може да се извърши по друг начин, освен с влизане и оставане в жилището на Радка без нейното съгласие. Майсторите ще трябва да се съобразят със срока за извършване на ремонтните работи на вътрешната отоплителна инсталация между апартаментите.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните по изпълнението, съобщиха оттам.

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.