Съдът отстрани от длъжност шефа на общинската болница във Велинград

Съдът отстрани от длъжност шефа на общинската болница във Велинград

По внесено искане на Районна прокуратура – Пазарджик съдът отстрани д-р Жеко Чешмеджиев от заеманата от него длъжност - управител на „МБАЛ Велинград“ ЕООД, гр. Велинград.

Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпления по чл.316 във вр. с чл.310 във вр. с чл.308 ал.2 във вр. с чл.308 ал.1 от Наказателния кодекс -  за използване на неистински документи в качеството му на длъжностно лице – управител на болницата, пред директор на РЗОК, гр. Пазарджик, през 2017 г. и през 2019 г.

Според съдебния състав оставането на обвиняемия на длъжността управител на „МБАЛ Велинград“ ЕООД, гр.  Велинград, ще попречи на обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото и поради тази причина го отстранява от длъжност.

Определението може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Пазарджик в тридневен срок.

 Преди няколко месеца срещу Чешмеджиев бе започната проверка от Областната дирекция на МВР-сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ за източване на НЗОК именно чрез професионални сертификати на лекари от болницата, включително и на негови, с невярно съдържание.

От медицинските университети в Пловдив и София, които уж са издали фалшифицираните документи за професионална квалификация на Чешмеджиев и лекарите от болницата му, категорично отрекоха медиците да са преминавали курсове и да са им издавани сертификати за тях. След ексклузивни разкрития се установи, че Чешмеджиев е подправил дори и дипломата си по Здравен мениджмънт, без която реално няма как да управлява болницата във Велинград. Документът е виден в Търговския регистър, а към него има придружаваща декларация, подписана от Чешмеджиев, за истинността на съдържанието. От Български лекарски съюз, които уж са издали документа, тогава с официално писмо съобщиха, че на д-р Жеко Чешмеджиев не е издавано такова удостоверение.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.