Пазарджишкият Административен съд е отменил решение на Общинската избирателна комисия, с което са обявени резултатите от проведения на 27 октомври т.г. местен референдум в село Синитево.

Магистратите се позоваха на жалба и от областния управител Стефан Мирев, както и на факта, че има висящ спор след обжалване от „Солар парк Тракия, което прави произвеждането на референдума за незаконосъобразно.

В деня на изборите за органи на местното самоуправление жителите на Синитево трябваше да отговарят в допитването на въпроси дали подкрепят инвестиционния проект за изграждане на площадка за третиране на неопасни производствени отпадъци, както и на инвестиционното предложение в землището на селото да бъде изградена кариера за добив на мрамори.

По делото се събраха доказателства, че ОИК Пазарджик е започнала организирането на местния референдум с решения от дата 25.10.2019г. С оглед насрочената дата 27.10.2019г. и задължителния 24- часов период преди изборния ден за приключване на кампанията, съдът счита, че е налице обективна невъзможност за преодоляване на процесуалното нарушение на неспазване срока …“.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Ученици подредиха благотворителен базар в помощ на болен младеж

Учениците от Спортното училище в Пазарджик подредиха благотворителен базар в подкрепа на 19-годишния Георги Арнаудов. Младежът страда от онкологично заболяване и се нуждае от животоспасяваща операция в немска болница, за която са необходими немалко средства.

Пазарджишки ученици с награда от национално състезание по природни науки и екология

Божидар Каменски и Калоян Пунчев от 10 „а“ клас на ПМГ “Константин Величков” – Пазарджик спечелиха престижното трето място на XVIII Национално състезание по природни науки и екология в Търговище от 22.11 до 24.11.2019 г. , съобщи директорката Радка Спасова.

Спасителят от влака ще получи плакет и парична награда

Кметът на община Лесичово Серьожа Лазаров е поканил на среща в кабинета си Петър Бонев от пазарджишкото село Церово, младежа, който с риск за живота си се хвърли да спасява нападнатото от мъж с нож момиче във влака Варна-Пловдив преди дни.