Спецсъдът остави в ареста кмета на район „Северен“ в Пловдив Ральо Ралев. Посредникът при получаването на откупа – карловският бизнесмен Иван Делевски, излиза на свобода под гаранция от 60 000 лева.

Точно толкова е бил и рушветът, искан от Ралев и съучастника му от пловдивски строителен предприемач, за да му се издаде разрешение за строеж в района.

В строителните среди в Пловдив се е говорило, че в район "Северен" се искат пари, казала свидетелката по делото Марияна Атанасова. На нея изнудваният строителен предприемач Здравко Ангелов доверил, че кметът му иска подкуп. 

Главният архитект на район "Северен" и служителката Ана Богданова твърдят, че кметът е проявил сериозен интерес към тази преписка и я взел при себе си.

Пред съда Ралев каза, че страда от сериозно заболяване на кръвта. Делевски пък обясни, че на него това му било работата. На въпрос на съда "каква точно му е работата", отвърна - да доставя строителни конструкции . "Приемаме поръчки и договори постоянно", каза Делевски. Защитната му теза е, че парите, намерени в автомобила му, са капаро за изграждане на строително хале.

Прокурорът ще протестира решението за освобождаването на Делевски, тъй като може да повлияе на свидетели. Защитата на Ралев ще обжалва ареста.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Близо 2 млн. лева събрани при 16-ото издание на инициативата

„Българската Коледа“ помогна на 255 деца

Близо 2 млн. лева събрани при 16-ото издание на инициативата

На 255 болни деца е помогнало 16-ото издание на инициативата под егидата на държавния глава на България „Българската Коледа“.

 

300 гимназисти трупат опит при земеделци

300 гимназисти от направленията фермер, техник на селскостопанска техника, агроекология и др. ще посещават стопанства на земеделски производители през първия срок, за да трупат опит при тях. Това ще се случи по съвместната кампания на министерството на земеделието, храните и горите и министерството на образованието и науката „Супер фермер“.

МОН оборудва с модерни лаборатории и средните училища

Средните училища, в които се подготвят ученици по професия, също ще получат възможността да кандидатстват за финансиране от министерството на образованието и науката за модерни лаборатории. Това стана ясно от думите на просветния министър Красимир Вълчев при откриването на обновената със специализирано оборудване учебна лаборатория в Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии "Луи Пастьор" в Плевен.