Съдят съпругата на самоубилия се шеф на Дупнишката популярна каса

Съдят съпругата на самоубилия се шеф на Дупнишката популярна каса

Ивона Близнакова се сдоби с три обвинения, семейството завлякло 222 лица

Окръжен съд – Кюстендил, насрочи разпоредително заседание по делото, известно като „Дупнишка популярна каса“, след като Окръжна прокуратура – Пловдив, внесе в съда Обвинителен акт срещу Ивона Близнакова, съпругата на самоубилия се председател на „Дупнишка популярна каса“ – Георги Близнаков. Съдия Надя Георгиева насрочи разпоредителното заседание за 17, 18 и 19.03.2021 година, от 10,00 часа в Съдебната палата в Кюстендил, като определи и по три резервни дати за месеците април / 19, 20, 21.04 /, май / 17, 18 и 19.05 /, юни / 14, 15 и 16.06 / и юли / 12, 13 и 14.07 /, за които дата и час да се призоват страните по делото, в една Призовка.

Срещу подсъдимата Ивона Близнакова са повдигнати три обвинения -  по чл. 252, ал.2 (причинени другиму значителни вреди),  по чл.253, ал.5 (имуществото е в особено големи размери и случаят е особено тежък) и по чл.255, ал.3 ( данъчни задължения в особено големи размери).

Пострадалите, според обвинителния акт, от първото престъпление са 222 души. Те ще се призоват за разпоредителното заседание през месец март и резервните му дати, като се подредят в списъка по азбучен ред и се разделят по равен брой, от по 74 лица за всяка от трите дати през посочените месеци.

Съдът указва на подсъдимата Ивона Близнакова, че участието й по делото е задължително, като при неизпълнение на това задължение без уважителна причина, взетата й мярка за неотклонение – „парична гаранция“ може да бъде изменена в по- тежка, като се отнеме в полза на държавата внесената парична гаранция или й се наложи глоба до 1 000 лв.

В края на месец октомври 2019 г. магистратите от Окръжен съд – Кюстендил, прекратиха наказателното производство срещу Георги Близнаков, поради неговата смърт. Месец по-рано – на 23-ти септември, той се хвърли от седмия етаж на блок в Благоевград и почина на място. Последва и прекратяване на съдебното производство срещу Ивона Близнакова, поради пропуски в обвинителния акт.

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.