Съдиите не избраха членове на ВСС, утре - нов избор

Съдиите не избраха членове на ВСС, утре - нов избор

Общото събрание на съдиите в България не успя днес да избере нови двама членове на Съдийската колегия на ВСС от съдийската квота. 

Изборният ден приключи в 18 ч. Той се проведе по два начина - онлайн и с хартиени бюлетини, като за целта имаше две секционни комисии в Съдебната палата в София. 

Председателят на Избирателната комисия Весела Павлова – съдия във Върховния административен съд, обяви, че са гласували 669 съдии, което е по-малко от половината от действащите съдии, имащи право на глас, и съгласно чл. 29к, ал. 2 от ЗСВ изборът е нередовен.

Избирателната комисия обяви, че насрочва нов избор на членове на ВСС от състава на съдийската квота за 17 октомври 2021 г., от 8 часа, като гласуването с хартиена бюлетина ще се извърши в Съдебната палата в София, а гласуващите чрез системата за дистанционно гласуване могат да гласуват със същия код.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.