Съдиите на задкулисието от грантаджийския Съюз на съдиите в България се събраха на тайна сбирка в софийския хотел „Метрополитън“ в жк „Младост“.

Обслужващите олигархията магистрати провеждат този уикенд годишното си отчетно-изборно събрание подобно на сектантска сбирка. Вместо публичност и прозрачност, както изисква Етичният кодекс на магистратите, съдиите на задкулисието предпочетоха да се покрият в малка заличка в приземния етаж на хотела. Медийният интерес към събитието беше пресечен изключително безпардонно. Лично председателят на ССБ Атанас Атанасов влезе в ролята на селски пъдар, преследваше всеки появил се журналист из фоайето на хотела, гонеше репортерите из коридорите и ръкомахаше, за да пречи на фотографи и оператори да снимат лицата на обслужващите задкулисието магистрати. Сред присъстващите бяха скандални съдии като Мирослава Тодорова, Весислава Иванова и Нели Куцкова, както и дузина спорни магистрати от различните апелативни райони в страната.

Поведението на Атанасов обаче шашна дори пиколото и служителите от рецепцията, невидели досега съдия да деребейства срещу представители на свободното слово. Зает с ролята си на куче пазач, Атанасов така и не отговори на въпросите защо над четири месеца бави мотивите си за оправдателна присъда на депутатката от БСП Светла Пиралкова. Тези дни главният прокурор Сотир Цацаров сезира Инспектората на Висшия съдебен съвет с искане да провери причините за забавянето на мотивите. През юни тази година Атанасов призна депутатката за "невиновна" по обвинението, че през 2009 г. като председател на управителния съвет на Селскостопанската академия е сключила неизгодна сделка за академията за малко над 1,3 милиона лева.

Това обаче не бе единствената причина за гоненето на медиите от задкулисната сбирка. Атанасов, който няма право на повече мандати начело на тайната съдийска организация, се оказа, че осигурява коридор на сочения за фаворит да оглави грантаджийския кръг в Темида Калин Калпакчиев. Известният в Съдебната палата като прислужника на Лозан Панов скандален магистрат бе предупреден за медийното присъствие в хотела.

За да го избегне, Калпакчиев се промъкна покрай външната ограда на сградата и мина през храстите на едно дере в задната част. След това ловко притича по козя пътека, шмугна се между кашпите с декоративен смърч и влезе в хотела през един от санитарните изходи. Подобна партизанска стратегия приложи и самият съдия на олигархията и слуга на задкулисието Лозан Панов. Няколко минути след Калпакчиев и Панов притича по същата козя пътека, изниквайки от храсталаците в жк „Младост“, и бързичко се покри, избягвайки медиите. Появата на Панов беше знак в подкрепа на Калпакчиев за очаквания избор по време на отчетно-изборното събрание на ССБ. Известно е, че съдията на олигархията Панов и довереникът му Калпакчиев оказват изключителен натиск върху съдиите. Панов обслужва интересите на олигарси като Иво Прокопиев и Огнян Донев, които го използват като марионетка в ръцете си, за да се измъкнат безнаказано от подсъдимата скамейка за кражбата на милиони.

Името на Панов лъсна в стенограмите на „АГРО-гейт“ като спрягано от Прокопиев и ортаците му за евентуален кандидат-президент. Политическият му напън бе препънат единствено заради репутацията на Черния лебед – половинката на Панов Бети Панова. Заради гигантските си афери олигарсите трябваше отдавна да са осъдени и да са влезли в затвора, където им е мястото. Намесата на скандалния шеф на съдиите Панов, пионката му Калпакчиев и задкулисния им кръг от членовете на тайната грантаджийска организация ССБ обаче е препятствие за това.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Бързо производство срещу 35 –годишен ямболлия за демонстрация

Бързо досъдебно производство за хулиганска проява: потрошен публично телевизор и отправени призиви да не се изпълняват указанията за борба с разпространението на COVID – 19 e образувала районната прокуратура в Ямбол срещу 35-годишен местен жител.

Раздадоха 101 пакета с храни на медици и близките им под карантина

101 пакета с хранителни продукти са раздадени на медици и близките им, които са под карантина в Пазарджик, Велико Търново и Шумен, както и на поставените под карантина медици и техните близки от Александровска и от Пета градска болница в София. Това съобщиха от инициативата „Заедно ще се справим“, която е организирана от Български лекарски съюз, Българско дружество по офталмология и Организация на евреите в България „Шалом“.