Съдиите на задкулисието от грантаджийския Съюз на съдиите в България се събраха на тайна сбирка в софийския хотел „Метрополитън“ в жк „Младост“.

Обслужващите олигархията магистрати провеждат този уикенд годишното си отчетно-изборно събрание подобно на сектантска сбирка. Вместо публичност и прозрачност, както изисква Етичният кодекс на магистратите, съдиите на задкулисието предпочетоха да се покрият в малка заличка в приземния етаж на хотела. Медийният интерес към събитието беше пресечен изключително безпардонно. Лично председателят на ССБ Атанас Атанасов влезе в ролята на селски пъдар, преследваше всеки появил се журналист из фоайето на хотела, гонеше репортерите из коридорите и ръкомахаше, за да пречи на фотографи и оператори да снимат лицата на обслужващите задкулисието магистрати. Сред присъстващите бяха скандални съдии като Мирослава Тодорова, Весислава Иванова и Нели Куцкова, както и дузина спорни магистрати от различните апелативни райони в страната.

Поведението на Атанасов обаче шашна дори пиколото и служителите от рецепцията, невидели досега съдия да деребейства срещу представители на свободното слово. Зает с ролята си на куче пазач, Атанасов така и не отговори на въпросите защо над четири месеца бави мотивите си за оправдателна присъда на депутатката от БСП Светла Пиралкова. Тези дни главният прокурор Сотир Цацаров сезира Инспектората на Висшия съдебен съвет с искане да провери причините за забавянето на мотивите. През юни тази година Атанасов призна депутатката за "невиновна" по обвинението, че през 2009 г. като председател на управителния съвет на Селскостопанската академия е сключила неизгодна сделка за академията за малко над 1,3 милиона лева.

Това обаче не бе единствената причина за гоненето на медиите от задкулисната сбирка. Атанасов, който няма право на повече мандати начело на тайната съдийска организация, се оказа, че осигурява коридор на сочения за фаворит да оглави грантаджийския кръг в Темида Калин Калпакчиев. Известният в Съдебната палата като прислужника на Лозан Панов скандален магистрат бе предупреден за медийното присъствие в хотела.

За да го избегне, Калпакчиев се промъкна покрай външната ограда на сградата и мина през храстите на едно дере в задната част. След това ловко притича по козя пътека, шмугна се между кашпите с декоративен смърч и влезе в хотела през един от санитарните изходи. Подобна партизанска стратегия приложи и самият съдия на олигархията и слуга на задкулисието Лозан Панов. Няколко минути след Калпакчиев и Панов притича по същата козя пътека, изниквайки от храсталаците в жк „Младост“, и бързичко се покри, избягвайки медиите. Появата на Панов беше знак в подкрепа на Калпакчиев за очаквания избор по време на отчетно-изборното събрание на ССБ. Известно е, че съдията на олигархията Панов и довереникът му Калпакчиев оказват изключителен натиск върху съдиите. Панов обслужва интересите на олигарси като Иво Прокопиев и Огнян Донев, които го използват като марионетка в ръцете си, за да се измъкнат безнаказано от подсъдимата скамейка за кражбата на милиони.

Името на Панов лъсна в стенограмите на „АГРО-гейт“ като спрягано от Прокопиев и ортаците му за евентуален кандидат-президент. Политическият му напън бе препънат единствено заради репутацията на Черния лебед – половинката на Панов Бети Панова. Заради гигантските си афери олигарсите трябваше отдавна да са осъдени и да са влезли в затвора, където им е мястото. Намесата на скандалния шеф на съдиите Панов, пионката му Калпакчиев и задкулисния им кръг от членовете на тайната грантаджийска организация ССБ обаче е препятствие за това.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Автобус пламна на спирка в Горно изворово

Автобус „Сетра“, превозващ пътници от Казанлък към Горно изворово е пламнал секунди след като стигнал спирката на центъра на селото към 19,00 часа на 6 декември  и по време на слизане на пътниците.

Осъдиха 80-годишна баба за кражба на 1,5 т грозде

 

82-годишна жителка на братядаскаловското село Гранит е осъдена на 3 месеца условно с 3-годишен отлагателен срок за изпълнение на наказанието, съобщиха от районния съд в Чирпан

Баба Христина К. застанала пред Темида за опит да открадне близо тон и половина грозде от лозето на своята  съселянка Иванка Д. Чепките от сорта „Велика“ на стойност 3 675 лв вече били натоварени на каруцата, когато родственик на собственичката се появил на местопроизшествието и успял да спаси стоката .

1000 лева глоба за охранител, оставил куче да умре от глад и жажда

Млад мъж, работещ като въоръжена охрана в рудник „Трояново 3“ на комплекса „Марица изток“ ще трябва да заплати 1000 лв затова че оставил кучето си без храна и вода и по този начин го довел до гладна смърт.