0

А ко поставянето на изцяло стъклена преграда ви се струва твърде семпло решение, заложете на интересно съчетание от материали, което ще придаде доза артистичност на дома.

Ако поставянето на изцяло стъклена преграда ви се струва твърде семпло решение, заложете на интересно съчетание от материали, което ще придаде доза артистичност на дома.

Впечатляващо предложение тук се оказва изграждането на подвижна преграда от стъкло и метал, в която се оформят малки клетки, допускащи естествената светлина между помещенията. Минусът на този тип разделяне на стаите е лесната видимост между тях, която обаче също може да бъде преодоляна с фини завеси или щори. Поставянето на декоративна завеса е нетрадиционно, но ефектно решение за разделяне на стаите в малкото жилище. Основното предимство на този тип преграждане е фактът, че можете да премахнете завесите или щорите изключително лесно, за да ги замените с по-постоянна конструкция. Ако отделяте кухнята в рамките на дневната, ще се сблъскате и с недостатъците на тази идея, а именно свободното преминаване на шум и аромати между помещенията. Изключително достъпна и практична идея е поставянето на цветарник в средата на помещението, така че да се оформят две отделни стаи. Опитните майстори съветват да заложите на вариант с интригуващ дизайн, който да пасва на стила на дневната, но същевременно да не отнема много място в новата кухня или спалня. Разположението на мебелите може да направи чудеса с вашето жилище.

Майсторите предлагат още по-достъпна идея за лесно разделяне на дневната. Според тях ключът към визуалното обособяване на две помещения в рамките на едно общо пространство се крие в разположението на мебелите и декорациите. В този смисъл поставянето на мек килим с интригуващ дизайн е първата стъпка към отделянето на дневната от кухнята. Друг вариант е да разположите дивана с гръб към кухненския модул или да заложите на ефектно осветление, което оптически ще разграничи стаите.