0

Ф илмът "Събитието" на Одри Диван е големият победител на тазгодишното издание на Синелибри. Това стана ясно на церемонията по награждаване, която се състоя тази вечер. Лентата, която спечели и "Златен лъв" във Венеция бе оценена по достойнство в международния конкурс за пълнометражен филм, като приза й бе присъден от журито в състав Гийом Лоран, Бурхан Курбани, Каролин Бонгран, Кристина Грозева и Петър Вълчанов.

Филмът "Събитието" на Одри Диван е големият победител на тазгодишното издание на Синелибри. Това стана ясно на церемонията по награждаване, която се състоя тази вечер. Лентата, която спечели и "Златен лъв" във Венеция бе оценена по достойнство в международния конкурс за пълнометражен филм, като приза й бе присъден от журито в състав Гийом Лоран, Бурхан Курбани, Каролин Бонгран, Кристина Грозева и Петър Вълчанов.

 "Събитие" е адаптация на едноименния роман на Ани Ерно. Сюжетът проследява младата студентка Ан във Франция през 1963 г. След като забременява случайно, вероятността да завърши обучението си започва да се топи. С приближаването на последните изпити и социалният й живот замира. Осъзнавайки, че коремът й расте с тревожно темпо, Ан е принудена да се изправи срещу срама и болката от аборта, дори ако цената на решението е затвор.