Събират пари за мъжа на Жорета Николова

Събират пари за мъжа на Жорета Николова

Валентин Петков – Пело се нуждае от 40 000 евро за лечение на онкологично заболяване в Истанбул

Редица родни актьори събират пари за операция на своя приятел и колега Валентин Петков – Пело, който се бори с онкологично заболяване. Синът му Мак Маринов създаде страница във Фейсбук, в която искрено споделя историята на своя баща и моли всеки, който има възможност да им помогне. Необходимата сума е 40 000 евро.

„Баща ми, Валентин Маринов Петков, Пело, на 64 години, се нуждае от вашата помощ. След откриването на онкологично заболяване през октомври миналата година, той започна лечение в България. Въпреки усилията на българските специалисти, положението му не се подобри. След направените последни изследвания в България, беше установено, че болестта прогресира. Взехме решение да направим консултация в Турция, Истанбул, където турски специалисти, запознати предварително със случая, направиха множество изследвания и след едноседмичен престой в турската болница, дадоха своето окончателно мнение. От болницата смятат, че баща ми се нуждае от ускорен курс специализирана лъчетерапия, недостъпна в България, както и от продължителна имунотерапия. При завръщането си от там, баща ми се чувстваше значително по-добре, осезаемо обнадежден и като че ли за пръв път зареден с оптимизъм и надежда“, пише Мак Маринов, който се занимава с актьорство. „Не смятам тук да описвам кой и какъв е баша ми, смятам, че тези, които го познават нямат нужда от такива експликации, пък и неговата скромност седи някъде зад гърба ми и не ми позволява да го правя. За онези от Вас, които не го познават, ще кажа само едно: баща ми със сигурност е добър човек!“. Валентин Петков – Пело е съпруг на обичаната актриса от Народния театър Жорета Николова.

Колеги

„Скъп за мен човек има нужда от помощ! Моля, помогнете!“, написа Владо Пенев във Фейсбук. Колежката му Теодора Духовникова също сподели публикацията: „Един добър човек има нужда от нашата помощ. Сумата не е непосилна, а болката и надеждата на неговото семейство е голяма. Благодаря на всеки, който реши да помогне“. Касиел Ноа-Ашер също се включи: „Да помогнем на Пело, чуден човек, мъж на Жорета, баща на Мак!“, а Неда Спасова написа:“ Таткото на Мак Маринов има нужда от помощ. Мак е момчето, което игра Лазар в "Дяволското гърло", както и побеснелия пациент в настоящите два първи епизода на "Откраднат живот".


Това е сметката, в която всеки, който има възможност и желание може да дари пари:

Валентин Маринов Петков
5603176946
BIC BPBIBGSF
IBAN BG85 BPBI 7942 1077 6897 02

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.