Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Поредна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата ще се проведе във Варна в периода от 15 до 18 септември, съобщиха от общинската дирекция „Екология и опазване на околната среда“.

Отпадъците ще се приемат в мобилен пункт за безвъзмездно обезвреждане. Той ще бъде разположен в определени точки във всеки район на града. Там гражданите ще могат да предават безвъзмездно опасни отпадъци като живак и съдържащи живак уреди (живачни термометри, прекъсвачи и др. подобни),

лакове и бояджийски материали (бои, лакове, политури, разтворители, лепила, разредители), домакински препарати и химикали (почистващи препарати, дезинфектанти, белина, препарати за растителна защита и борба с вредители, киселини, основи, реактиви),  мастила и замърсени опаковки и фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Разполагането на мобилните пунктове ще става по график,  като на15 септември (сряда) от 9 до 12,45 часа ще бъде на пазар „Чаталджа“ в район „Приморски“ (паркинга на ул. „Цар Асен“, а от 13,45 до 17,30 часа в кв. „Виница“.

На 16 септември (четвъртък) от 9 до 12,45 часа - пазара на ул. „Моряшка“ в район „Аспарухово“, а от 13,45 до 17,30 часа - на  площад „Лаврентий“ и ул. „Коста Тюлев“ в Район „Одесос“.

На 17 септември (петък)  от 9 до 12,45 часа – на паркинга до газостанцията на ул. „Вяра“ срещу бл. 138 в район „Младост“,  а от 13,45 до 17,30 часа- на паркинга до „Супермаркет 5“, срещу бл. 302 в Район „Владислав Варненчик“.

На 18 септември (събота) от 9 до 14 часа до бариерата на Община Варна в близост до бул. „Осми Приморски полк“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.