Събират чаршафи и възглавници за болницата в Нови пазар

Събират чаршафи и възглавници за болницата в Нови пазар

Болницата в Нови пазар спешно се нуждае от чаршафи, възглавници и завивки и отоплителни уреди за новооткритите отделения за лечение на болни от COVID-19, съобщи кметът на общината Георги Георгиев, който се обърна към съгражданите си с призив за помощ. Здравното заведение трябва да поеме част от потока с пациенти от МБАЛ - Шумен, след като шуменската болница достигна разкрития си капацитет от легла за болни с коронавирус.

Според справката от общината трябват 150 одеяла или олекотени завивки, толкова възглавници и комплекти спално бельо, 2 хладилника за съхранение на биологични продукти и медикаменти, 30 стенни конвектора и 50 дюшеци за болнични легла. За конвекторите са нужни 6 хиляди лева, 4450 трябват за дюшеците.

Към днешна дата функционират приемно отделение със спешен хирургичен кабинет, клинична лаборатория, рентгеново отделение, оборудвано и със скенер, и с дентален ренген, Отделение за физиотерапия и рехабилитация, в което се обслужват и граждани амбулаторно, неврологично отделение и вътрешно отделение със сектор за лечение на туберколоза, припомниха от общинската администрация. В момента капацитетът на вътрешно отделение и неврологично отделение е запълнен, разкрити са и допълнителни легла. Тези две отделения са обособени и н тях се настаняват заболели от COVID-19 както от община Нови пазар, така и от съседни общини.

В сградата на кметството в Нови пазар е разкрит център за дарения в натура, работи и горещ телефон 0882915686 на който могат да се правят запитвания, консултации и упътване във връзка с даренията. Телефонът ще бъде активен всеки работен ден от 8.00 часа до 16.00 часа.

Банковата сметка, по която могат да се правят дарения за борбата с COVID-19 е:
BG 92 FINV 91508415926535 FINVBGSF
Основание на превода: 445100
Борба срещу COVID-19

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.