0

С ветовното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе отново в Япония тази есен, ще е последното за ансамбъла, донесъл олимпийска титла на България. Това обяви капитанката на тима ни Симона Дянкова в първото интервю след триумфа пред камерата на БНТ.

Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе отново в Япония тази есен, ще е последното за ансамбъла, донесъл олимпийска титла на България. Това обяви капитанката на тима ни Симона Дянкова в първото интервю след триумфа пред камерата на БНТ.

„В момента ни е много трудно да мислим, камо ли да говорим", каза Симона.

„Може би като успеем да си съберем милите, ще намерим точните думи“, допълни я Лаура Таатс.

„Този медал е нашето чудо! Благодарим ти, Господи!“, пък бяха думите на Стефани Кирякова, след като изслушаха химна на най-високото стъпало на олимпийската стълбичка.

На въпрос какво им предстои, Симона Дянкова отговори: "Сега първо ще си починем добре, защото ни се насъбра много напрежение, а после започваме подготовка за световното, което може би ще е последното ни като отбор“, допълни тя.

Както е ясно, петте златни медалистки, както и Елена Бинева, и Теодора Александрова, които бяха част от състава, започнаха централизирана и целенасочена подготовка още преди повече 5 години, когато предишният ансамбъл се готвеше за Рио 216.