В знак на подкрепа към българските медици, от 25 март, в рамките на три дни, ще излъчват една от най-обичаните български изпълнение на Емил Димитров – "Ако си дал". В последните минути, точно преди всеки кръгъл час, радиостанциите в България ще подкрепя лекари, медицински сестри, фармацевти, санитари и доброволци, които излагат своя живот и на близките си на риск, с цел битката срещу COVID 19 да бъде спечелена скоро.

Усилете радиото и пейте заедно с нас. Да кажем „благодаря“ със силата на радиото. Изразява безусловната си подкрепа и дълбоко уважение с една от златните песни на българската музик чуете и подкрепата на най-разпознаваемите гласове от радио ефира, съобщават от Асоциаци българските радио и телевизионни оператори – АБРО.

Тази вечер, също в знак на подкрепа към пациентите и екипите на първа линия в борбата,  светлинно шоу ще има в небето над пет български града. То ще се под мотото #LightTheSky, съобщиха от  Сдружение „Асоциация на рентал компаниите в България

Шоуто ще бъдат над София, Пловдив, Бургас, Варна и Перник, където  множество прожектори ще излъчат светлина за надежда. Това ще се случи между 20:00 и 20:30 ч. като израз на подкрепа към пациентите и признателност към всички, които са ангажирани с борбата с вируса и са на първа линия по овладяването му – лекари, медицински сестри, фармацевти, лаборанти, санитари, полицейски служители, снабдители с основни стоки и услуги, подчертават инициаторите. Те подчертават изрично, че ще бъдат спазени  всички указания за безопасност и противоепидемични мерки на членовете на участващите екипи осветители. Заедно ще се справим!, уверени са сдружението.

Вече втора седмица всяка вечер в 21 часа хората излизат на балконите и прозорците си, за да аплодират медиците и хората на първа линия в борбата с коронавируса. 

БЪДИ ОТГОВОРЕН! ОСТАНИ СИ У ДОМА! 

По темата: COVID-19 светлини небе
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Сдружение „Център за психологически изследвания“ става представителна организация

Правителството призна Сдружение „Център за психологически изследвания“ за национално представителна организация за срок от четири години. Това съобщиха от Министерски съвет.

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

82 000 лв. ще бъдат раздадени от образователното министерство на тазгодишните носители на награди „Питагор“ за съществен принос на български учени и научни колективи за развитието на науката в периода 2017-2019 г. Българските учени ще се състезават в 8 категории, като всеки от победителите в тях ще получи грамота, холограма на статуетката „Питагор” и парична сума.