0

Н ационалната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ ще приеме близо 200 първокурсници в 17 бакалавърски и 10 магистърски програми на двата факултета „Сценични изкуства“ и „Екранни изкуства“.

Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ ще приеме близо 200 първокурсници в 17 бакалавърски и 10 магистърски програми на двата факултета „Сценични изкуства“ и „Екранни изкуства“.

Магистърските програми ще се оглавяват от проф. д.н. Любомир Халачев – „Мениджмънт в екранните изкуства“, проф. д-р Лидия Върбанова – „Мениджмънт в сценичните изкуства“, проф. д-р Венета Дойчева – „Театрално изкуство“, проф. д-р Емилия Стоева – „Фотографско изкуство“, проф. д-р Веселина Раева – „Публична реч“, доц. Боряна Георгиева – „Образователен и терапевтичен куклен театър“, доц. д-р Константин Каракостов – „Режисура в куклено-театралните практики“, проф. Пламен Марков – „Режисура в сценичните изкуства“, проф. д-р Светослав Овчаров – „Екранна режисура“, проф. д-р Станислав Семерджиев – „Екранна драматургия“.

Кандидатстудентските консултации ще започнат в началото на юли и ще се провеждат до края на август по предварително обявен на сайта на НАТФИЗ график. Таксите се запазват от миналата година: групови консултации – 300 лв., индивидуални – 30 лв. (на академичен час). Всички заявления ще се подават онлайн.

Документи за кандидатстване по всички специалности в НАТФИЗ ще се подават в дните между 24 и 28 август (включително). Таксата за участие във всеки от изпитите остава 50 лв. Изпитите в НАТФИЗ няма да се изместват и ще се проведат по традиция от 1 до 10 септември. НАТФИЗ пожелава успех на всички кандидати.