Светият Синод пусна онлайн учебниците по религия (ВИЖТЕ ГИ)

Светият Синод пусна онлайн учебниците по религия (ВИЖТЕ ГИ)

Учебниците по „Религия - Християнство-Православие“ на Св. Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия са достъпни онлайн за четене и ползване от родители, учители и ученици в официалния сайт на Светия Синод.

До момента са изработени и готови учебниците от първи, втори, трети, четвърти и пети клас. Вече се подготвят помагала и за прогимназиален и гимназиален етап на обучение.
Учебниците са утвърдени от Министерството на образованието и науката и вече се използват успешно в обучението по „Религия” в българските училища. „Синодалните учебници са продължение на святото Кирило-Методиево дело и делото на техните ученици, оглавено в България от св. Климент Охридски и осенено от неговата епископска благословия за просвещаване на единокръвния ни народ. Учебниците използват едновременно църковен и разбираем език, с което актуализират за съвременните поколения духовното наследство на светите Седмочисленици, но и ги доближават до нашите езикови и културни корени, до църковно-славянския и старобългарския езици – напр. чрез трите рубрики в учебника за 5 клас: любомъдрие, благонравие и лествица.“, пише на официалния сайт. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.