0

Я понската марка Suzuki представи изцяло новото четвърто поколение на своя компактен всъдеход Jimny. Култовият японски SUV остава верен на философията си да бъде интелигентен и маневрен в града, и ненадминат извън пътя. Дизайнерите на новото Suzuki Jimny не само запазват, но дори подчертават ръбестите му форми, като по този начин японският всъдеход прилича на малко братче на легендарната G-класа на Mercedes-Benz.

Японската марка Suzuki представи изцяло новото четвърто поколение на своя компактен всъдеход Jimny. Култовият японски SUV остава верен на философията си да бъде интелигентен и маневрен в града, и ненадминат извън пътя. Дизайнерите на новото Suzuki Jimny не само запазват, но дори подчертават ръбестите му форми, като по този начин японският всъдеход прилича на малко братче на легендарната G-класа на Mercedes-Benz.

Японските дизайнери са били водени от стремежа към постигане на рационална красота и са се превърнали в автори на един от най-отличителните и запомнящи се автомобилни екстериори. Съхранени са и други от характерните елементи на модела – кръглите предни фарове, предната решетка с вертикални отвори, вградените в задната броня правоъгълни светлини. Дължината на Jimny е 3645 мм, широчината е 1645 мм, височината е 1725 мм, а междуосието – 2250 мм.

Функционалността се пренася и в интериора на четвъртото поколение на Suzuki Jimny, който предлага удобно купе и практично багажно пространство. Салонът е стилен и красив, а в кабината може да се работи лесно дори и с ръкавици. Почти всички бутони и превключватели са удобни за употреба. На централната конзола има мултимедийна система със 7-инчов дисплей. Обемът на товарното отделение със сгънати задни седалки се е увеличил 377 литра. От гледна точка на сигурността новото Jimny може да се похвали със съвременната технология Suzuki Safety Support, включваща система за автоматично спиране, разпознаване на пешеходци и пътни знаци, предупреждение за напускане на лентата, асистент при стръмно спускане и автоматично превключване на фаровете.

Под капака на новото Suzuki Jimny е поставен новоразработен 1,5-литров бензинов двигател с максимална мощност 102 к.с. при 6000 об/мин и 130 Нм въртящ момент. Моторът се комбинира с 5-степенна механична или с 4-степенна автоматична скоростна кутия. Изцяло новото Jimny е оборудвано със система за задвижване на четирите колела AllGrip Pro AWD, която наследява и усъвършенства половинвековните традиции на японците в разработката на автомобили с двойно предаване. Компактните габарити на този любим мини всъдеход го правят изключително проходим при пресечени терени и в същото време удобен за управление в градски условия. Пътният просвет е увеличен до 210 мм, ъгълът на атака отпред е 37 градуса, отзад е 49 градуса, а на рампата- 28 градуса.

Новото поколение на Suzuki Jimny се произвежда в завода Косаи в Япония. След старта на продажбите в страната на изгряващото слънце, новият всъдеход ще се появи и европейския пазар. У нас моделът се очаква в края на годината.