Сухопътните войски откриха учебната година (СНИМКИ)
16

Сухопътните войски откриха учебната година (СНИМКИ)

Днес във военните формирования на Сухопътните войски беше открита учебната 2021 година, съобщиха във фейсбук от войските.

Мероприятията започнаха с посрещане на бойните знамена и приемане на строя от командирите, които благодариха за всеотдайността и отличното справяне със задачите и пожелаха ефективна, ползотворна и носеща професионална удовлетвореност 2021 година.

Междувременно и от ВВС съобщиха, че в авиобаза Граф Игнатиево се проведе годишният анализ на подготовката на личния състав от базата, на които присъства и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров. Мероприятието се проведе пред редуциран състав от офицери и главни сержанти във връзка с мерките в условия на епидемиологична обстановка в страната.

„Уверен съм, че в близките месеци ни предстои качествена промяна в ресурсното осигуряване и интензивна летателна подготовка през годината“, това каза днес командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев пред командването.

Той представи резултатите от цялостната дейност през изминалата година, като отбеляза, че основна цел за базата бе поддържането и усъвършенстването на летателната подготовка и подчерта, че всички планирани и допълнително поставени задачи са изпълнени успешно.

Основните усилия, допълни той, бяха насочени приоритетно за дежурството по Air Policing, а безопасността на полетите беше другият основен приоритет в летателната подготовка, където през годината акцентът бе поставен върху своевременното прогнозиране, разкриване и минимизиране на основните рискови фактори.
По отношение на кадровото изграждане на базата, анализът на данните показва, че е частично преодоляна негативната тенденция за намаляване на личен състав по категории.

„Благодарение на всички специалисти от базата отчитаме една успешна година, въпреки предизвикателствата от различен характер“, каза командирът на Военновъздушните сили. Той изтъкна, че обновление през настоящата година трябва да има, и то ще бъде свързано не само с началото на проектите за модернизация на летището, но и в летателно отношение, където ще се търсят пътища за увеличаване на броя на изправните самолети МиГ-29 и приучването и подготовката на млад летателен състав. Генерал-майор Петров благодари за усърдието, мотивацията и пълната мобилизация на личния състав за изпълнение на всички задачи през изминалата година, в това число и за активното участие в разработването на техническите задания във връзка с изграждането на новата инфраструктура на базата и пожела на всички здраве и успехи през настоящата.
С тържествен строй на личния състав и посрещане на бойните знамена днес във военните формирования от състава на Военновъздушните сили беше открита подготовката за 2021-ва година. Тази година мероприятията бяха проведени при ограничено посещение на външни гости при стриктно спазване на противоепидемичните мерки за COVID-19.

Първенци този път бяха от Зенитно-ракетната база (ЗРБ), където още в 09.00 часа, с тържествен строй, бе открита подготовката за новата 2021-ва година.

Командирът на ЗРБ изтъкна, че през новата 2021 г. паралелно с поддържането на готовността за оказване на помощ на здравните и полицейски власти и непрестанното носене на бойно дежурство, пред състава на ЗРВ предстоят и участия в голям брой национални и международни учения и тренировки. Най-голямото от тях ще бъде тактическото учение с бойни стрелби на формированията за ПВО на българската армия „Шабла – 2021” с международно участие. В тях ще се акцентира върху иновативността и създаването на още по-реалистична тактическа обстановка и надграждане на потенциала на ЗРВ чрез отработването на нови тактики. Сред целите за годината е да се повиши ефективността на подготовката във войските и продължаване на работата по плана за тяхното развитие и модернизация. Предстои да се отбележи и нов емблематичен юбилей – 60 години от създаването на Първа зенитно-ракетна база.

„През всичко това ще преминаваме заедно, подкрепяйки се и разчитайки един на друг, в унисон с философията на успеха на нашето колективно оръжие” – заяви полк. Ценов.

В дъжд с пожелание новата година да върви по вода днес беше открита подготовката за 2021-ва г. във авиационната ни база в Крумово. В 11:30 ч. пред щаба на военно формирование 32040 се проведе тържествен строй, на който командирът на авиобазата бригаден генерал Димитър Иванов поздрави военнослужещите и им пожела безаварийни полети, както и година, изпълнена със здраве, благоденствие и професионално удовлетворение. По-късно отец Костадин от село Крумово отслужи водосвет и поръси присъстващите за здраве.

В авиобаза Безмер тържественото мероприятие по откриване на подготовката през 2021 г. започна с посрещане на бойното знаме и приемане на строя от командира на базата полковник Милен Димитров. В словото си той поздрави личния състав, благодари за всеотдайността и отговорността, с които военнослужещите и цивилните служители ежедневно изпълняват поставените задачи. Гости на откриването бяха ИД секретар на община Тунджа – г-жа Галина Иванова, кмета на с. Безмер – г-н Росен Русев и началника на военно окръжие Ямбол – подп. Валери Христов. Молитва за здраве и благоденствие на личния състав на базата беше отслужена от отец Стоян.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.