СУ стана част от Европейската университетска асоциация

СУ стана част от Европейската университетска асоциация

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ придоби статут на индивидуален пълноправен член на Европейската университетска асоциация, съобщиха от вуза.

Европейската университетска асоциация обединява над 800 университета от 48 държави. Асоциацията изпълнява важна роля в Болонския процес и влияе позитивно върху политиките на Европейския съюз в областта на висшето образование, научните изследвания и иновациите.

Чрез непрекъснато взаимодействие с редица други европейски и международни организации Европейската университетска асоциация гарантира, че се чува независимият глас на европейските университети.

Асоциацията предоставя на своите членове разнообразни възможности за обмен на добри практики чрез участие в съвместни проекти, събития и други инициативи, както и участие в процесите по формиране на европейски политики и програми, с фокус върху висшето образование и научните изследвания

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.