СУ с дистанционно обучение до 25-ти май

СУ с дистанционно обучение до 25-ти май

Студентите в СУ „Св. Климент Охридски” продължават с дистанционното обучение до 25-ти май с цел ограничаване разпространението на COVID -19. Това става ясно от заповед на ректора на вуза Анастас Герджиков.

До възобновяването на присъствените учебни занятия обучението на възпитаниците на Алма матер се провежда неприсъствено в оналйн платформата Мудъл. Пропуснатите занятия пък ще бъдат наваксани след възобновяването на присъствените учебни занятия и след изготвянето на нов график на учебния процес.

С удължаването на вече действащата заповед продължава да важи отлагането и на всички видове студентски практики, включително тези в университетските болници и във външни институции. Тези, които вече са стартирали, пък се прекратяват. Отменени са и всички командировки и пътувания на академичния състав, служителите от администрацията и студентите в чужбина, включително за мобилност или стажове. Преустановят се и всички масови мероприятия, провеждани в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, включително конференции, дискусии, публични лекции, представления, концерти и други културни събития, спортни прояви, академичен съвет, комисии и работни групи, катедрени и факултетни съвети и събрания и др. Неотложните решения на академичния, катедрените и факултетните съвети да се гласуват електронно. Студентските столове също няма да работят.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.