Студентите в СУ „Св. Климент Охридски” продължават с дистанционното обучение до 10-ти май с цел ограничаване разпространението на COVID -19. Това става ясно от заповед на ректора на вуза Анастас Герджиков.

До възобновяването на присъствените учебни занятия обучението на възпитаниците на Алма матер се провежда неприсъствено чрез дистанционни средства в платформата Мудъл. Пропуснатите занятия пък ще бъдат наваксани след възобновяването на присъствените учебни занятия и след изготвянето на нов график на учебния процес.

В същото време, онлайн приемането на заявления за явяване на изпити в първата кандидатстудентска сесия ще продължи до 3-ти април. Първата кандидатстудентска сесия обаче се отлага и изпитите по обявения график няма да се провеждат. Новият график ще бъде приет и оповестен допълнително.

Със заповедта се отлагат и всички видове студентски практики, включително тези в университетските болници и във външни институции. Тези, които вече са стартирали, пък се прекратяват. Отменени са и всички командировки и пътувания на академичния състав, служителите от администрацията и студентите в чужбина, включително за мобилност или стажове.Преустановят се и всички масови мероприятия, провеждани в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, включително конференции, дискусии, публични лекции, представления, концерти и други културни събития, спортни прояви, академичен съвет, комисии и работни групи, катедрени и факултетни съвети и събрания и др. Неотложните решения на академичния, катедрените и факултетните съвети да се гласуват електронно. Студентските столове също няма да работят.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Засипаха с цветя медиците от „Пирогов”

Дарители засипаха с цветя медиците от „Пирогов”, съобщиха от лечебното заведение. Те получила дарение от букети, както и от саксийни видове от Асоциацията на производителите на декоративни растения в България. Благородната инициатива е по повод предстоящите празници Цветница и Великден и част от кампанията #останиВкъщиЗасадиЦвете и #ЗасадиДървоСпасиЗемята".

Регистрация в бюрата по труда без посещение на място (ВИЖТЕ КАК)

Регистрацията в бюрата по труда вече може да се извършва чрез Единния портал за достъп до електронни административни услуги на ДА „Електронно управление”, както и чрез подаване на документи по електронна поща или чрез лицензиран пощенски оператор, без необходимост от посещение на място.