Студенти влизат в НС, КПКОНПИ и при омбудсмана като стажанти по антикорупция
2

Студенти влизат в НС, КПКОНПИ и при омбудсмана като стажанти по антикорупция

Студенти влизат като стажанти в Парламентарната антикорупционна комисия, КПКОНПИ и екипа на Омбудсмана, съобщават от НС и от НФСБ. Споразумение за това бе подписано в НС днес от председателя на Парламентарната комисия и народен представител от НФСБ Борис Ячев, председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров,  ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Омбудсмана на Република България доц. д-р Диана Ковачева.

Предвижда се организирането и реализирането на стажантски програми за студенти от УНСС със завършен минимум втори курс, обучаващи се в бакалавърски и магистърски програми от следните професионални направления: „Право“; „Икономика“; „Администрация и управление“; „Социология“ и „Политически науки“.

„Провеждането на студентските стажове има за цел да запознае студентите с дейността и функциите на институциите за противодействие на корупционните практики, да осигури възможности за професионално ориентиране и за придобиване на практически опит, знания и умения, които да допълнят теоретичното обучение по антикорупция на младите хора“, посочи Борис Ячев.

Продължителността на стажа във всяка една от институциите е 10 работни дни, като при успешно му преминаване студентите ще получат удостоверение.

Споразумението е стъпка от дейностите, предвидени Меморандум за сътрудничество, подписан между Парламентарната комисия, КПКОНПИ, Омбудсмана и Университета по-рано тази година.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.