Студенти сменят отсъстващите учители във Велико Търново

Студенти сменят отсъстващите учители във Велико Търново

Студенти заместват учители на първа линия в търновските училища. Четвъртокурсниците влизат в класовете, където преподавателите са болни или под карантина, съобщи бТВ.

В училище "Емилиян Станев" бъдещите учители са в класните стаи от няколко дни. Стефани Кънева е учила тук от 1 до 12 клас. „Не се притеснявам, защото аз съм избрала тази професия. Това е изключителна възможност за мен като незавършил студент да започна да работя като редовен учител“, казва Стефани Кънева, студентка във ВТУ "Св.св. Кирил и Методий",

При лекции онлайн Габриела от Варна, Станислава от Разград и Петя от Тетевен се връщат в студентския град, също за да покриват нуждата от учители. "Моите притеснения бяха дали децата ще ме приемат", споделя Петя Чернева, студентка във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий"- Велико Търново. "Как ще се чувстват те с мен, но това мисля, че беше само първия ден“, казва Габриела Минчева от същия вуз.

"Много добре осъзнати сме вече и разбираме, че трябва да си помагаме. А този вирус смятам, че ще ни научи точно на това - да бъдем единни и възможно наймного да си помагаме", обясни Станислава Стефанова от ВТУ "Св.св. Кирил и Методий".

Заболели от COVID, под карантина или по други причини от училището вече отсъстват 18 учители. Часовете на шестима от тях покриват студентите. "Това са млади, много амбициозни, много талантливи колеги", заяви Кина Котларска, директор на СУ "Емилиян Станев". Доброволците са с препоръка от университета, а часовете в училище ще им бъдат признати за практика.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.