Студенти нареждат Лидл България сред най-желаните работодатели

Студенти нареждат Лидл България сред най-желаните работодатели

Компанията се изкачва на 15-то място сред всички работодатели в страната, според резултатите от единственото по рода си проучване у нас Graduate Survey

Лидл България е сред най-желаните работодатели в страната за 2019, според студентите. Това показват резултатите от третото издание на единственото по рода си у нас проучване Graduate Survey. В него са взели участие 8241 студенти от 51 университета в България, като за първа година сред участниците има и следващи в университети зад граница. Всички те нареждат Лидл България на 15-то място в класацията, което е с 16 позиции по-нагоре в сравнение с изминалата 2018 г.

„Изключително се радваме на високата оценка, която сме получили от младите хора. Като отговорен работодател, наш ангажимент винаги е било да им осигуряваме реални възможности за развитие. Нашата trainee програма за студенти, практикантската ни програма за ученици, както и подкрепата ни за дуалното обучение са конкретните примери в тази посока. Радваме се, че те се оценяват и че младите хора ни разпознават не просто като стойностен бранд, но и като отговорна компания и динамично развиващ се работодател“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Според проучването, основната причина студентите да предпочетат дадена компания не е финансова, макар нивата на заплащане да имат ключова роля. Това, което определя избора им, е силното лидерство на мениджърите, ясно структурираната стажантска програма и цялостния имидж, който включва позиция не само на пазара, но и обществен ангажимент и отношение към хората вътре в компанията.

Във всяка една от тези посоки Лидл България следва и прилага редица устойчиви практики. Една от тях е trainee програмата на веригата, насочена към онези, които наскоро са завършили висшето си образование или са последни семестри в университета. Тя предлага конкурентно възнаграждение и дава възможност за изключително силен старт. В период от 12 до 18 месеца участниците в нея придобиват ценен опит и имат възможност за развитие до средно мениджърско ниво.

Отлични условия на работа компанията дава и на своите служители – едни от най-високите нива на заплащане в бранша, динамична и предизвикателна работна среда, както и разнообразни възможности за професионално развитие и квалификация. Доказва го и фактът, че всеки 5-и в компанията е постигнал кариерно развитие.

Важен елемент от работодателската марка е и постигането на устойчив баланс между работата и личния живот, който също е в основата на дългосрочното удовлетворение. Тук Лидл България също предлага редица придобивки като отпуск за рожден ден, т.нар. sabbatical отпуск – възможност за неплатен отпуск до 3 месеца за служителите с 5-годишен стаж, по-ранно приключване на петъчния работен ден за служителите от централния офис, както и специална програма за здравен мениджмънт и стимулиране на здравословен начин на живот. Веригата е и първата търговска верига сред хранителните вериги, която обяви трети официален почивен ден за служителите си в магазините, което е още един начин да им осигури предпоставка за повече пълноценни моменти със семейството и любимите хора.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.