Студентите на СУ „Св. Климент Охридски“ вече могат да заплащат онлайн всички свои задължения за общежитие. Така ще се сложи край на дългите опашки и чакането с часове в началото на учебната година, когато всеки възпитаник на Алма матер трябва да плати своя наем и семестриален депозит в точно определен ден.

След като преди два месеца от поделение „Социално-битово обслужване“ обясниха, че работят по въвеждането на онлайн плащане, това вече е факт. В сайта, където студентите подават своите молби за настаняване, се е появил и

активен панел „Плащане“

„Най-накрая. Няма да висим с часове, за да си платим сметките в началото на година“, коментираха студентите.

За вход в системата отново служат потребителското име „Суси“ (така се казва онлайн системата на СУ “Св. Климент Охридски“), паролата и факултетният номер. След като студентите влязат в профила си, пред тях се откриват два други панела - „Задължения за плащане“ и „Състояние на всички плащания в ПСБО“. Ако възпитаникът на СУ реши да плати натрупаните си задължения, той може да проследи за всеки месец поотделно дали дължи за наем, както и сметките си за вода и ток. В този списък влизат дори и нощувките на външни лица, които са начислени, като е отбелязана и датата на приспиването на госта. Пред всяко едно от задълженията има отметка и студентът може да реши дали ще плати всичко, или само най-старите задължения. Накрая системата сумира всичко и се избира начин плащане чрез Epay. Студентът може да направи това през интернет с помощта на карта и да приключи с всичко за минута. Другите три опции за плащане на наем и сметки са свързани чакане. Студентът може да избере да отиде на каса в Изипей, да направи банков превод или на банкомат с помощта на специален код за плащане.

Вторият панел съдържа

информация на всички плащания

регистрирани някога от студента. Наемът, електроенергията в стаята и тази в общите част, студената вода са отбелязани месец за месец за всяка една от годините, в които студентът е бил на общежитие. В панела е отбелязано дори ако той е просрочил да прати наема си за даден месец и каква е натрупаната лихва за този срок. Студентът вижда и дали е получил обратно семестриалния си депозит. Отбелязано е също така кога е извършено всяко едно от плащанията и дали то е направено с карта, тъй като от няколко месеца от СУ предлагат на възпитаниците си да платят с постерминал.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Тапа на Капитан Андреево

Километрични са колоните от тежкотоварни камиони на пункта Капитан Андреево за влизане в Турция. Опашки има и от автомобили, чакащи да влязат на територията на югоизточната ни съседка.