Строителството на софийското метро няма да спира

Строителството на софийското метро няма да спира

"Всеки град се развива. Няма град, който да е постигнал целите си. Всеки град има своите предизвикателства. Най- важното за мен е това да се постигане гражданска активност. Мисля, че това се случва в последните години, това е гаранцията за развитието на града. Без участието на всички - институциите, медиите, гражданите няма как да имаме общност. В този смисъл аз смятам, че градът ни постигна  много и хората са мотивирани“, каза за БНР кметът на София Йорданка Фандъкова в деня, в който отбелязваме празника на София.

По думите ѝ Планът за възстановяване и развитие дава огромни възможности за развитие както на страната, така и на отделните общини.

„Всеки от нас е заложил проекти, които са важни. Най-важният проект - това, за което съм поела ангажимент пред софиянци, е строителството на метрото да не спира, защото се променя цялата среда. В този смисъл положихме много усилия, имах срещи и противоречия с вицепремиера, но успяхме да защитим метрото да остане за финансиране по плана“, допълни Фандъкова.

Във връзка с проблема с превишаването на нормите за замърсяване на въздуха кметът на  София заяви: "Не сме най-мръсният град в Европа. Има все още проблеми със среднодневните превишения в някои от дните, особено в зимните месеци. Работим по много амбициозна програма. Метрото е част от тази програма, защото няма по-екологичен начин за придвижване и няма по-удобен начин да се обърнем към софиянци да заместят колите с градски транспорт.  В същото време тази година стартира по същество проекта за подмяна на отоплителните инсталации на твърдо битово гориво с екологични възможности за отопление. Направихме нашите пилотни проекти, те се оказаха успешни. Подписахме договор с 5 хиляди домакинства, има избрани изпълнители. Започна монтирането на екологични отоплителни инсталации"

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.