Изграждането на обходния път на Поморие може да започне през месец май тази година. Срокът за строителството е 12 месеца.“ Това съобщи в парламента днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя обясни, че изпълнението на пътя е предвидено в програмата „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“, като общата стойност на проекта е почти 21 млн. лв.

За обекта има вече сключен договор с избран изпълнител след проведена обществена поръчка, като за стартиране на строежа е необходимо да приключат отчуждителните процедури, стана ясно от думите на министъра. Очаква се решението на съда по жалба срещу изплатените отчуждения на собственик на три имота в обхвата на пътя. След това ще се процедира издаването на разрешение за строеж и ще започне същинската работа.

По време на днешния парламентарен контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството информира, че вече има издадено разрешение за строеж от община Троян за изграждането на нов мост над р. Бели Осъм в града. Предстои подписването на протокола за предаване на участниците в инвестиционния процес на техническия проект и разрешението за строеж, след което ще стартират строителните работи. Съгласно проекта се предвижда изграждане на пътна връзка между път II-35 и път III-357 с дължина 154 м и на ново мостово съоръжение над р. Бели Осъм с дължина 43,2 м. Габаритът на новоизграденото съоръжение ще бъде 16,5 м, с две ленти за движение по 3,5 м в посока Беклемето, една лента за движение по 3,5 м в посока Ловеч и два тротоара по 3 м.

Към проекта на моста се включва и реконструкция на част от прилежащата пътна инфраструктура. Средствата за реализацията на обекта - 2,3 млн. лв. с ДДС, са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Срокът за изпълнение на строителството е една година.

Работи се и по изпълнението на проекта за обходен път на Казанлък след тунела под Шипка, обясни по време на петъчния парламентарен контрол Петя Аврамова. Пътят осигурява връзка на републикански път I-5 по направлението Дунав мост – Русе – Вeлико Търново – Габрово – Шипка – Стара Загора – ГКПП „Маказа“ с републикански път I-6 – в посока ГКПП „Гюешево“. Министърът съобщи още, че към момента се провежда процедура по одобряване на ПУП – Парцеларен план, след което ще бъдат извършени отчуждителните процедури. Предвижда се техническият проект и строително-монтажните работи за обекта да бъдат възложени на инженеринг. Проведена е процедура по оценка на въздействието върху околната среда, има завършен идеен проект.

„Близо 260 000 лв. са осигурени от бюджета на строителното министерство за 2018 г. за финансиране на рехабилитацията на довеждащ водопровод от помпена станция „Малина“ до водоем в Генерал Тошево и прилежащите съоръжения към него“, съобщи регионалният министър.

По този начин ще се осигури алтернативно захранване с вода от помпената станция за селата Писарово и Люляково, в община Генерал Тошево, от което ще се възползват както над 800-те души, живеещи в двете населени места, така и хората притежаващи недвижими имоти и осъществяващи земеделска и стопанска дейност на тази територия.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Срокът за връщане скача с година, ако е-търговецът не посочи това право

Глобата за лъжа на търговец да е процент от печалбата

Срокът за връщане скача с година, ако е-търговецът не посочи това право

Глобата за нелоялни практики да е процент от оборота на търговеца. Сегашният Закон за защита на потребителите постановява фиксирани цени за размера на санкциите, но според регулатора трябва да се определи по-справедлив модел на санкциониране.

Само двама кандидати искат да изградят интелигентната система на АМ „Тракия“

Кандидатите за изграждането на интелигентна пътна система по магистрала „Тракия са само двама. Обединенията „ИТС Тракия“ („Алтимате“ - Букурещ, и СИСКОМ Инженеринг ЕАД) и „Тракия ИТС“ („Контракс“ АД, „Кейбъл Ком“ ООД и ЕТК ООД) са подали оферти по обществената поръчка на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Общините сами ще определят какъв тип туризъм да рекламират (ОБНОВЕНА)

Кметовете, заедно с местния туристически бранш, сами да определят типа туризъм, който ще се развива на местните курорти. Това предлагат промени в Закона за туризма, които ще бъдат подадени към Министерския съвет до 2 седмици, обяви на брифинг ресорният министър Николина Ангелкова.