Страшна закуска: Бабини добруджанки за минути

Страшна закуска: Бабини добруджанки за минути

За вкусно начало на деня се поглезете с тези добружанки, които се топят в устата.

Необходими продукти

яйца - 3 бр.

брашно - 300/400 г

сирене - 300 г

сода бикарбонат

кисело мляко - 1/2 кофичка

олио - 1/2 ч.ч.

жълтък - за намазване

Начин на приготвяне

В купичка си смесваме млякото и содата и оставаме настрани.

В друга по-голяма си разбиваме яйцата, добавяме сиренето, а след това млякото и олиото.

След това започваме да добавяме и брашно, като количеството му може да е повече или по-малко от отбелязаното.

Слагаме толкова, че сместа да не е течна, но да не е и съвсем суха, пише gotvach.bg.

Загряваме фурната на 180°C и в тавичка си слагаме хартия за печене.

Взимаме от сместа за сиренките с лъжица и слагаме върху тавичката във формички, каквито си пожелаем.

Намазваме с жълтък и печем добруджанките около половин час до златисто.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.