0

С тотици колеги и почитатели на дръзкото слово на проф. Юлиан Вучков дойдоха днес в столичния храм „Св. Седмочисленици“ да изпратят известния тв водещ в последния му път. С емблематичните си очила с черни рамки и бели дръжки, професорът бе положен в открит ковчег, който опечалените засипаха с купища есенни цветя, както и поставената отпред спомагателна масичка.

Стотици колеги и почитатели на дръзкото слово на проф. Юлиан Вучков дойдоха днес в столичния храм „Св. Седмочисленици“ да изпратят известния тв водещ в последния му път. С емблематичните си очила с черни рамки и бели дръжки, професорът бе положен в открит ковчег, който опечалените засипаха с купища есенни цветя, както и поставената отпред спомагателна масичка.

До него, изцяло в черно, съболезнования приемаха природеният брат на Вучков – актьорът от Народния театър Михаил Петров, красива руса млада жена и господин в разцвета на годините си, вероятно племенници на телевизионния критик.

Голяма опашка от опечалени се изви вътре в църквата, а близо сто души чакаха отвън, за да се простят с любимеца си от екрана. Сред присъстващите бяха двама от доайените в изкуството – филмовият режисьор Людмил Стайков и театралният Асен Шопов. Чинно реда си за сбогуване с професора изчакваше и Мартин Карбовски, който в последните години е бил доста близък с него и пръв съобщи в социалните мрежи за кончината му. Малко преди това пред покойния се поклониха музикантът Димитър Ковачев-Фънки, певецът Васил Петров, актрисата Искра Радева и още артисти, гостували в предаванията му. Имаше и доста бивши и настоящи телевизионери – Милен Цветков, Димитър Патарински, Николай Колев, както и политически фигури.

„Уникален човек!“, въздишаха много от събралите се на поклонението, повечето възрастни хора. „Юлиан направи грешка. Трябвало е веднага да постъпи в болница, а той не се е съгласил, за да гледа предаването си. Все за телевизията мислеше!“, коментира известен столичен журналист. Проф. Вучков почина в неделя вечер на 83-годишна възраст, покосен от инфаркт.