Стопани подават заявления за de minimis за компенсиране на щетите от сушата

Стопани подават заявления за de minimis за компенсиране на щетите от сушата

Приемът на заявления по de minimis за компенсиране на щетите от сушата през 2020 г. за стопаните от областите Бургас, Варна, Добрич, Сливен, Силистра, Шумен, Ямбол стартира днес. Той ще продължи до 4 декември, а срокът за изплащане на средствата е 21 декември.Финансовият ресурс на помощта е в размер на 13,4 млн. лева.

На подпомагане подлежат земеделци, отглеждащи пшеница, царевица за зърно, фуражни култури (люцерна, овес, царевица за силаж), от изброените области, чиято реколта е със спад от над 30 %, . Стопаните трябва да са с установени площи по СЕПП за 2020 г. при единична ставка в размер на 20 лв./ха за всички култури.

Общият размер на финансирането по схемата de minimis, която един земеделски стопанин може да получи, е до левовата равностойност на 25 хил. евро за период от три последователни данъчни години.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.