Стопани кандидатстват по de minimis за щети от сушата до 4 декември

Стопани кандидатстват по de minimis за щети от сушата до 4 декември

До 4 декември 2020 г. Държавен фонд „Земеделие“ ще приема заявления по de minimis за компенсиране на щетите от сушата през 2020 г. за стопаните от областите Бургас, Варна, Добрич, Сливен, Силистра, Шумен, Ямбол. Бюджетът на помощта е 13,4 млн. лв., а средставата ще бъдат изплатени до 21 декември. Това съобщиха от пресцентъра на разплащателната агенция.

Припомняме, че на подпомагане подлежат земеделци, чиито засегнати площи с пшеница, царевица за зърно, фуражни култури (люцерна, овес, царевица за силаж) се намират в някоя от изброените области. Стопаните трябва да са с установени площи по схемата за единно плащане на площ за 2020 г. при единична ставка в размер на 20 лв./ха за всички култури.

Общият размер на помощта по схемата de minimis, която един земеделски стопанин може да получи, е до левовата равностойност на 25 хил. евро за период от три последователни данъчни години.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.