„STOP на агресията“ учи на толерантност 225 младежи 4 града

„STOP на агресията“ учи на толерантност 225 младежи 4 града

Проектът „STOP на агресията“ ще се срещне с 225 младежи от София, Пловдив, Пазарджик и Благоевград и ще им предложи редица примери за толерантност и поведение без агресия, а посредством традиционни и социални медии позитивните послания на кампанията ще стигнат до над 120 000 подрастващи от цялата страна. Инициативата на фондация „Вълшебен свят“ и Министерство на младежта и спорта публично стартира днес.

През летния сезон ще се проведат общо пет събития – две в София и по едно в другине градове от страната, а във всяко от тях ще се включат по 45 младежи на възраст между 15 и 29 години. В рамките на всяка среща ще има дискусия за разпознаване и адресиране на моделите на агресия, както и практическа част с демонстративно състезание на пистата. Първото събитие предстои тази седмица в София, а за второто екипът ще посети Благоевград в края на юни.

„Неслучайно проектът е фокусиран към младите хора на възраст между 15 и 29 години. Това е времето, когато най-силно имаме нужда да отстояваме себе си. Тогава търсим нашето място под слънцето. Статистиката показва, че топ 3 от причините за смъртност в тази възраст са причинени от агресия“, коментира психотерапевтът Ива Руйчева по време на официалната пресконференция за събитието. Тя допълни, че е важно да се прави разлика между агресия и насилие, тъй като агресията има много повече лица и трябва да се работи много с младежите по темата, точно както правят от фондация „Вълшебен свят“.

Повече информация за датите от програмата ще бъдат налични на страниците на фондация „Вълшебен свят“ в социалните мрежи facebook и Instagram, а в рамките на проекта ще бъдат заснети множество ефектни снимки и видеоклипове, с които ще се популяризират кампанията и каузата за ежедневие с по-малко агресия. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.