0

С тойка Кръстева спечели първа квота за България на европейската олимпийска квалификация по бокс в Париж. В кат. 51 кг. българката победи Светлана Солуянова от Русия с 5:0 съдийски гласа и се класира за полуфиналите, което и гарантира квота за игрите в Токио.

Стойка Кръстева спечели първа квота за България на европейската олимпийска квалификация по бокс в Париж. В кат. 51 кг. българката победи Светлана Солуянова от Русия с 5:0 съдийски гласа и се класира за полуфиналите, което и гарантира квота за игрите в Токио.

Така 35-годишната националка за втори път ще боксира на олимпиада след 2012 година в Лондон, където отстъпи на британката Никола Адамс. Стойка е двукратната европейска шампионка, има и два сребърни медала от световни първенства.

На полуфиналите в Париж, които имат значение за ранглистата преди олимпиада, Стойка ще боксира с туркинята Бусе, като мачът е в понеделник следобед.

По-рано днес на четвъртфинал се класира Петър Белберов, като победи с 5:0 ирландеца Гитис Лисинскас и утре ще боксира за квота при най-тежките в кат. над 91 кг с руснака Иван Верясов. На ринга ще излязат още Станимира Петрова (57 кг) срещу британката Артингстал, както и Радослав Панталеев (91), който ще се изправи срещу испанеца Емануел Рейес.