0

С тойка Кръстева ще открие българското участие в боксовия турнир в Токио. Двукратната европейска шампионка и двукратна сребърна медалистка от световни първенства започва от първия кръг в кат. до 51 кг на 25 юли, когато ще се изправи срещу боксьорката от Виетнам Ти Там Нгуйен

Стойка Кръстева ще открие българското участие в боксовия турнир в Токио. Двукратната европейска шампионка и двукратна сребърна медалистка от световни първенства започва от първия кръг в кат. до 51 кг на 25 юли, когато ще се изправи срещу боксьорката от Виетнам Ти Там Нгуйен

Съперничката й е на 27 г., пета от световното първенство в Улан Уде (2019). При успех във втората фаза Кръстева я чака ново сериозно препятствие - победителката от мача между Вирджиния Фус (САЩ), трета от световното в Ню Делхи (2018) и двукратна победителка на Купа "Странджа" (2017, 2020) и рускинята Светлана Солуянова - европейска шампионка от София 2018 и сребърна медалистка от Европейските игри в Минск 2019.

Станимира Петрова (57 кг) пропуска първия кръг и започва на 26-и директно от втория, където ще боксира срещу колумбийката Йени Кастанеда. Тя е на 30 г., като най-големият й успех е достигане до пето място на световното първенство в Ню Делхи през 2018-а. Петрова попадна в горната половина на схемата като на 1/4-финалите може да срещне Ю-Тин Лин от Тайван, световна шампионка от 2018-а.

Даниел Асенов (52) започва срещу познат противник от Румъния - Козмин Гирлеану. 22-годишният боксьор е пети от Европейските игри в Минск 2019, както и от световното първенство за юноши през 2016-а в Санкт Петербург.

България ще има и съдия на боксовия турнир в лицето на Мария Каваклиева, което не се е случвало от Атина 2004 насам.